середа, 24 червня 2015 р.

Однокласники

12 КОРИСНИХ ОВОЧІВ І ФРУКТІВ РІЧНОГО СЕЗОНА1. Ягоди Їх можна вживати в їжу як окремо, так і в складі салатів, десертів, каш. Користь ягід для здоров'я: низька калорійність; високий вміст антиоксидантів, що перешкоджають пошкодження клітин; сприяють полегшенню наслідків хвороби Альцгеймера; знижують ризик розвитку раку товстої кишки і яєчників. Сезон збору - з травня по сентябрь.2. Огірки Ці плоди підходять не тільки для приготування салатів і проведення спа-процедур. Їх можна використовувати для приготування гаспачо (холодних освіжаючих супів), а також в якості заміни селери, наприклад, в салатах з тунця. Користь огірків для здоров'я: містять діоксид кремнію, що поліпшує колір обличчя і здоров'я шкіри; є багатим джерелом харчових волокон, калію і магнію. Сезон збору - з червня по ноябрь.3. Баклажани Баклажани можна смажити, запікати на грилі і використовувати для приготування безлічі самих різних страв. Користь баклажанів для здоров'я: містять безліч вітамінів; багаті антиоксидантами; сприяють зниженню рівня холестерину. Сезон збору - з липня по октябрь.4. Персики Солодкий, майже гострий смак цих соковитих фруктів добре підходить для різних коктейлів та інших напоїв. Деякі види персиків чудово поєднуються з вершковими сирами, а також з винами типу «Explorateur». Користь персиків для здоров'я: багате джерело вітаміну А; високий вміст калію. Сезон збору - з травня по октябрь.5. Болгарські перці Ці яскраві хрусткі овочі з гострим смаком і прекрасним ароматом просто незамінні для багатьох літніх дієт. Користь болгарських перців для здоров'я: багате джерело вітамінів А і С; містять вітамін В6 і фолієву кислоту, що знижує ризик підвищення рівня холестерину. Сезон збору - з травня по декабрь.6. Кабачки На відміну від гарбуза, кабачки є надзвичайно м'якими плодами. Їх ніжний смак добре поєднується з такими травами, як базилік, чебрець і розмарин. Користь кабачків для здоров'я: багате джерело вітаміну С; містять омега-3 жирні кислоти. Сезон збору - з травня по сентябрь.7. Помідори Хоча помідори нерідко використовуються так само, як і фрукти, для цього їм все ж таки бракує певної солодощі - заважають присутні в них гіркоту і кислинка. Тим не менш, деякі способи приготування (наприклад, на грилі) частково позбавляють ці плоди від властивого їм гіркого або кислого смаку. Користь помідорів для здоров'я: містять лікопін, що володіє антиоксидантними і протиракові властивості; є багатим джерелом ніацину, який протягом багатьох років використовується як засіб для збільшення вмісту «хорошого» і зниження рівня «поганого» холестерину. Сезон збору - з червня по октябрь.8. Груші М'яка текстура і солодкий смак груш робить їх ідеальними фруктами в літній період. Ці якості дозволяють їм гармонійно вписуватися в самі різні рецепти. Користь груш для здоров'я: є багатим джерелом вітаміну С і міді; всього одна порція груш містить 4 грами клітковини. Сезон збору - з червня по сентябрь.9. Абрикоси Починаючи з травня, можна насолоджуватися цими чудовими солодкими фруктами з легкою кислинкою. Вони є не тільки ідеальним доповненням практично до будь їжі, але ще й надзвичайно багаті різними живильними речовинами. Користь абрикос для здоров'я: містять бета-каротин і лікопін, корисні для серця; є багатим джерелом вітаміну А - антиоксиданту, що сприяє зростанню і розвитку здорових клітин. Сезон збору - з травня по іюль.10. Інжир сушений інжир можна насолоджуватися круглий рік, а свіжим - починаючи з червня. Завдяки своїй текстурі ці фрукти дуже гарні для будь випічки. Користь інжиру для здоров'я: є багатим джерелом харчових волокон; одна порція інжиру містить 15% рекомендованої кількості калію та марганцю. Сезон збору - з червня по ноябрь.11. Кукурудза Найбільш поширені способи приготування кукурудзи в літній час - на грилі і в мікрохвильовій печі. Тим не менш, вона хороша і сама по собі, особливо якщо приправити її невеликою кількістю оливкової олії, сіллю і перцем. Користь кукурудзи для здоров'я: кукурудза майже на 25% складається з вітаміну В1, що сприяє поліпшенню когнітивних функцій; містить бета-криптоксантин - антиоксидант, що знижує ризик розвитку раку легенів. Сезон збору - з червня по ноябрь.12. Окра (бамия, гомбо, дамські пальчики) окру нерідко ігнорують при приготуванні літніх вегетаріанських страв, однак вона ідеально підходить для супів, тушкованого м'яса і консервованих продуктів. Окра чудово поєднується з помідорами, цибулею, кукурудзою, молюсками, рибою та іншими морепродуктами. Користь окри для здоров'я: містить нерозчинні волокна, дуже корисні для травної системи; є багатим джерелом вітаміну B6 і фолієвої кислоти. Сезон збору - з червня по листопад.

Немає коментарів:

Дописати коментар