вівторок, 23 червня 2015 р.
Перепелині яйця при гастриті
Одне з найефективніших засобів при гастриті це перепелині яйця. Запалюється слизова оболонка шлунка з різних причин, але в основному це незбалансоване харчування, надлишок у раціоні гострих, смажених, копчених і солоних страв. Корисні властивості перепелиних яєць виявили японські вчені після вибуху Хіросіми і Нагасакі, коли людям було необхідно максимально швидко відновити здоров'я і наситити організм поживними речовинами. На відміну від лікарських препаратів вживання перепелиних яєць не завдає шкоди жодній системі органів людини, зате дає величезну користь і насичує необхідними речовинами організм для нормального функціонування. Чим корисні перепелині яйця? Незважаючи на те що перепелині яйця мають крихітний розмір і плямисту шкаралупу, вони є дуже цінним дієтичним продуктом, особливо за наявності гастриту, причому приймати в їжу їх можна в незалежності від віку. У них містяться такі поживні та необхідні речовини, як: жири; білок; вітаміни груп А, В, D; амінокислоти (треонін, тирозин, гліцин, лізоцим, і гістидин); мідь; фосфор; калій; залізо; кобальт; нікотинова кислота. Ці елементи містяться в продуктах багатьох птахів, але в перепелиних кількість поживних речовин набагато більше. Якщо в організмі міститься менше покладеної норми цих речовин, це стає однією з причин появи гастриту. Цікаво, що правильно вирощені перепела не хворіють на сальмонельоз (це зумовлено підвищеною температурою тіла птахів; якщо у курки 40 ° С, то у перепелів 43 ° С). Цей факт і захищає перепілок від масових захворювань. Доктора рекомендують приймати в їжу при гастриті саме сирі яйця перепелів. Завдяки вмісту активних амінокислот блокується розмноження шкідливих бактерій на флорі слизової оболонки шлунка. Густий білок обволікає стінки шлунка, сприяє її відновленню та зниженню запальних процесів. Лікування гастриту перепелиними яйцями У тому випадку, якщо людина, у якої присутній гастрит, ніколи не вживав цей продукт, необхідно змінити раціон. При цьому важливо знати, що у людини немає індивідуальної нестерпності до цього продукту. Непереносимість перепелиних яєць люди дуже часто плутають з алергічною реакцією, але це помилка. Непереносимість перепелиних яєць зустрічається набагато рідше (у порівнянні з курячими). Лікування гастриту сирими перепелиними яйцями ніяк не можна вважати основним методом. Вживання цього продукту це лише стимулятор для відновлення і самореабілітації слизової оболонки шлунка, але не більше. Такі продукти сприяють: якнайшвидшому відновленню запаленої слизової оболонки шлунка, коли поставлений діагноз гастрит; підвищенню апетиту; насиченню слизової оболонки шлунка поживними речовинами; зниженню запального процесу; зниження кислотності; зниження нудоти; стимуляції травлення. Лізоцим це природний антисептик, який сприяє пригніченню розмноження бактерії (бактерії, що є одним з провокаторів гастриту). Решта мікроелементи сприяють прискоренню загоєння дефектів на слизовій оболонці. При прийомі перепелиних яєць під час гастриту знижується частота рецидивів, тому що ферменти цього продукту регулюють процеси нервової системи, адже стреси і переживання (неврогенні фактори) це першоджерела прояви хвороби. Доктора настійно рекомендують приймати вранці натщесерце сирі перепелині яйця людям (як профілактичний засіб), які знаходяться в групі ризику з онкологічних захворювань шлунка. Як відомо, гастрит це прямий шлях до виразки. Вона в будь-який момент може стати злоякісним новоутворенням. Як вживати сирі перепелині яйця при гастриті? Перепелине яйце необхідний інгредієнт щоденного раціону при гастриті. У день можна приймати не більше 4-5 перепелиних сирих яєць з перервою на годину. При загостренні гастриту або виразки шлунка вони приймаються під час нападу. Для усунення голоду і больових відчуттів достатньо випити 100 г перепелиних яєць. Перед застосуванням шкаралупу обов'язково потрібно занурити в гарячу воду або обдати окропом яйце. Лікарі радять вживати в їжу не тільки яйця в сирому вигляді, але і робити салати з варених яєць. При будь термообробці продукти втрачають частину своїх поживних речовин, саме з цієї причини краще лікувати гастрит сирими перепелиними продуктами. Слід зазначити, що приймати їх потрібно регулярно, краще, якщо перше людина прийме натщесерце. При необхідності його можна запити склянкою води. Приймати їжу після цього потрібно через 30-40 хвилин. Урізноманітнити раціон можна приготованим «Гоголь-Моголь». Можна вживати перепелині яйця, змішавши їх з оливковою або лляною олією в співвідношенні 1 яйце: 1 ст. л. масла (за 45 хвилин до їжі по 0,5 ст. ложки). Зберігається такий склад не більше 48 годин при температурі 5 ° С. Не всім людям приємно пити даний продукт. Враховуючи, що він дійсно допомагає при гастриті, його все-таки доводиться вживати. Не потрібно давитися, зайвий раз викликаючи позиви до блювоти. Сирі перепелині яйця можна додати в будь-який гарнір, кашу, пюре. При постійному і правильному прийомі результат буде помітний вже після 2 місяців. Багато сперечаються про те, чи можна давати дітям сирі перепелині яйця, адже в деяких випадках у дітей також виявляються ознаки гастриту. Доктора рекомендують приймати не тільки для лікування, але і для профілактики. Але при цьому батьки повинні переконатися в тому, що воно не прострочено і не містить шкідливих бактерій і вірусів. Добова норма сирих перепелиних яєць залежить від віку: від 1 до 3 років 1 яйце; від 3 до 11 років 2; з 11 років по 3-4. Перед тим як вводити в раціон дітей сирі перепелині продукти, краще відвідати алерголога на з'ясування переносимості продукту. Як правильно вибирати перепелині яйця для лікування гастриту? При неправильних умовах утримання птиці в яйця можуть проникнути віруси і бактерії, тому дуже важливо вміти вибирати «чисті» і незаражені продукти. Хоча, за медичною статистикою, зараження сальмонельозом від перепелиних яєць відбуваються всього в 0,5%, поставитися до вибору продукту потрібно дуже серйозно. Дуже важливий термін зберігання. Для перепелиних яєць з дня збору він не повинен перевищувати 25 діб (обов'язково повинні зберігатися в закритій упаковці, при температурі в холодильній камері від 0 ° С до 8 ° С. Перед тим як купити сирі яйця перепелів для лікування виразки або гастриту, необхідно кожне з них переглянути і переконатися в тому, що немає тріщин. Навіть через мікроскопічні тріщинки можуть потрапити шкідливі речовини. Після покупки, вже в домашніх умовах, необхідно розбити одне яйце. Перша ознака несвіжості це розтікається, як вода, білок. У свіжих перепелиних яєць білок густий і прозорий. Жовток у свіжих яєць насичено жовтого кольору, без білястих домішок. Саме білі прожилки свідчать про те, що вже перевищено термін придатності продукту. Крім цього, у свіжих і здорових перепелиних яєць жовток повинен знаходитися посередині білка, без видимих ??відхилень в сторони. Вага нормального перепелиного яйця становить приблизно 10-12 г, але при порушенні терміну експлуатації воно стає легким як пір'їнка, тобто починає зсихатися. Щоб вилікувати гастрит цим продуктом, при виборі необхідно звертати увагу на шкаралупу. Забарвлення її нагадує своєрідний камуфляж. Слід запам'ятати, що плями на шкаралупі повинні бути темними, чітко окресленими і різної форми. На оболонці несвіжого товару плями стають світлими.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар